Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах затримали автомайданівців і потрощили їхні машини – активісти


Автомайдан прямує до резиденції президента, 12 січня 2014 року
Автомайдан прямує до резиденції президента, 12 січня 2014 року
У Черкасах тітушки підставили київський Автомайдан – про це на своїй сторінці в Facebook пише громадський активіст Микола Ляхович.

«Лише гості зі столиці почали виходити з автомобілів, як десяток «місцевих», які їх чекали, кинулись громити Черкаську ОДА. Частина гостей приєдналась до цього творчого процесу. За декілька хвилин один із «місцевих» дав команду своїм, і вони всім десятком швидко побігли праворуч від ОДА, в двори. Щойно тітушки, замасковані під «місцевих активістів», сховались у дворах, як з лівого боку ОДА вискочив «Беркут» і почав бити всіх підряд, хто стояв на площі. Є затримані і травмовані, але точна кількість не відома. Машини автомайданівців «беркутівці» побили», – написав активіст.

За інформацією сектору зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області, близько 00.20 години на Соборну площу міста Черкас прибуло до 60 автомобілів та кілька сотень активістів. Невідомі в масках із битами кинулись до будівлі ОДА, трощили вікна, двері. Учасники заворушення активно використовували шумові гранати, газ, «коктейлі Молотова». До 30 осіб проникли в приміщення, до Соснівського райвідділу міліції доставлено 16 осіб, мовиться в повідомленні на сайті.

Серед затриманих учасників – один із координаторів Автомайдану Сергій Хаджинов.

«У Черкасах біля обладміністрації, коли ми приїхали, депутати та хлопці з майдану, побачивши тітушок в будівлі, спробували зайти, але на голову, незважаючи на мороз, полилася вода та дубинки. У відповідь почалася киданина льодом та снігом. Потім невідомі почали кидати «коктейлі Молотова». Потім з’явився «Беркут». Почали разом з тітушками крушити автівки, бити та забирати хлопців. Наразі не відомо, скільки затримано... Попередньо затриманий Сергій Хаджанов... Щонайменше 7 машин побито», – написав на сторінці Автомайдану у Фейсбуку активіст Олексій Гриценко.

Зранку на цій же сторінці у Фейсбуку своє затримання підтвердив сам Сергій Хаджанов: «У Черкасах, коли під’їхало 2 автобуси з луганським «Беркутом» і виродки побігли бити людей, я опинився далеко від натовпу і все бачив... Я підійшов до двох бійців і попросив представитися. Через 10 хвилин суперечок один показав посвідчення – «Тітов Олександр Володимирович», водночас другий вдарив мене ззаду і повилав обличчям на замлю. Одягли наручники, кинули в автозак, і тепер шиють статтю, хоча всі місцеві міліціонери мене підтримують».

Сьогодні близько півночі до Черкас на підтримку затриманих приїхали столичні автомайданівці. На Соборній площі перед облдержадміністрацією вони з черкащанами розпочали мітинг. Під час нього відбувся повторний штурм облдержадміністрації, в результаті якого силовики побили та затримали мітингувальників та автомайданівців. Очевидці повідомляли, що в цей час та пізніше на очах у міліції тітушки били та палили автомобілі.

Міліція ж повідомила, що припинила блокування невідомими будівлі Черкаської облдержадміністрації в ніч на понеділок. Затримано 12 людей, повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.
XS
SM
MD
LG