Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: міліція заявила про спробу підпалу міськради, євромайданівці – про спробу самоспалення активіста


У Кривому Розі сьогодні сталася спроба підпалити адміністративну будівлю міськвиконкому, повідомили в обласному управлінні міліції.

За даними правоохоронців, кілька осіб під’їхали на легковому автомобілі до адміністративної будівлі, двоє чоловіків вибігли з авто та покидали в бік міськвиконкому ємності із запалювальною сумішшю. За попередніми даними, серед цих ємностей була 10-літрова каністра з бензином та кілька «коктейлів Молотова».

«В результаті було частково пошкоджено вхідні двері. Потерпіли четверо співробітників міліції, які мають поранення: перелом руки, струс головного мозку та опіки», – мовиться у повідомленні. Як заявили в міліції, чоловіки затримані на місці події, відкрите кримінальне провадження за статтею «масові заворушення».

Тим часом, за даними місцевих євромайданівців, серед затриманих міліцією є громадський активіст, керівник штабу криворізького Майдану Сергій Іванченко. Як повідомили Радіо Свобода в координаційній раді криворізького Майдану, доведений до відчаю політичною ситуацією в Україні, він не здійснював спроб підпалити будівлю міськради, а намагався вчинити акт самоспалення.

«Ми припускаємо, що його допекла ситуація в місті та країні, побиття невинних людей. Примітно, що в цей час, коли його машина вилетіла на площу перед міською радою, людей там не було, там була лише міліція. Однак справу порушили за статтею «масові заворушення». За його авто гналась машина ДАІ, ми припускаємо, що його переслідували, психологічно «дотискуючи». Дружина щойно на прес-конференції сказала, що вранці він поводився досить дивно, нетипово для себе: обняв доньок і наказав слухатись маму», – розказала Радіо Свобода Ірина Туровська, член координаційної ради криворізького Майдану.

Вона також зазначила, що рідні й знайомі Іванченка не знають, у якому стані він наразі перебуває.

Водночас лідери криворізьких організацій ВО «Батьківщина», «УДАР» та ВО «Свобода» виступили зі спільною заявою, в якій заперечують причетність опозиції до інциденту біля входу в міськвиконком і називають його «провокацією, спрямованою на дискредитацію мирних акцій протесту».

За даними криворізьких ЗМІ, Сергій Іванченко був раніше засуджений за те, що в 1999 році скоїв замах на життя кандидата на посаду президента України Наталії Вітренко.
XS
SM
MD
LG