Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає керівництво України відреагувати на глибинні причини кризи


Україна має негайно повернутися до парламентського процесу, а керівництво країни зобов’язане відреагувати на глибинні причини кризи. І ЄС готовий допомогти Україні подолати кризу. Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Катрін Аштон щодо останніх подій в Україні.

«Я дуже стурбована значною ескалацію насильства в Києві та тим, що є загиблі. Я засуджую будь-яке використання насильства, зокрема й щодо громадських та партійних будівель. Я закликаю керівництво України відреагувати на глибинні причини кризи», – заявила очільниця дипломатії Євросоюзу.

Вона наголосила на тому, що політичні рішення мають ухвалюватися в парламенті, і Україна має негайно повернутися до парламентського процесу.

«Політичні лідери мають розділити між собою відповідальність задля відновлення довіри та створення умов для ефективного вирішення політичної кризи», – наголосила Аштон.

Це рішення, на її думку, має включати формування нового уряду народної довіри, прогрес у справі конституційної реформи та підготовку до чесних, демократичних президентських виборів.
XS
SM
MD
LG