Доступність посилання

ТОП новини

Сумчани попрощалися з Героєм Майдану


Сумчани попрощалися з Героєм Майдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00
Близько п’яти тисяч сумчан прийшли сьогодні попрощатися зі своїм земляком Олексієм Братушкою, який загинув у Києві.

Героя Майдану похоронили на центральному кладовищі на алеї слави. Люди прийшли з квітами та траурними стрічками.

Після панахиди жалобною ходою присутні провели Олексія в останню дорогу. Всю дорогу люди кричали «Слава!», «Олексій герой!», «Герої не вмирають!», «Уклін батькам», «Дякуємо за героя!».

Олексієві Братушці було 43 роки.

Під час прощання стався інцидент із міським головою Сум Геннадієм Мінаєвим. Люди не пустили мера з дружиною до труни із загиблим. Із криками «Ганьба!» та «Відставка!» їх виштовхали з натовпу. Кількасот людей почали переслідувати мера та кількох депутатів міськради, які йшли поруч. Міський голова йшов мовчки. Люди лайкою супроводжували його майже додому, кидали яйця, били квітами.

Мера Сум із ганьбою провели містом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Активісти вважають неприпустимою таку поведінку натовпу під час вшанування Героя і закликають залишатися людьми та не нападати на беззахисних.

На своїй сторінці у фейсбуці головний редактор газети «Панорама» Євген Положій написав: «Сумчани! Звертаюся до вас – не робіть більше такого, це неправильно! Який би мер не був, але він нікого не вбив і не покалічив. І варто свій гнів проявляти не над труною загиблого, а на Майдані, захищаючи країну. Накинутись натовпом на двох беззахисних людей – ніякого геройства в цьому немає, чесно. Просто потрібно було поставити мера в загальну чергу, нехай би чекав разом із усіма. Він і його дружина мають право попрощатися з героєм Майдану хоча б тому, що їхній син Максим пробув на київському Майдані від першого до останнього дня, і зараз там. Так що дарма ви так, сумчани, стримуйте себе і направляйте краще свій гнів на люстрацію влади».

XS
SM
MD
LG