Доступність посилання

ТОП новини

Президент США: минули дні, коли можна довільно пересувати кордони


Барак Обама виступає з заявою про Україну в Білому домі, Вашингтон, 6 березня 2014 року
Барак Обама виступає з заявою про Україну в Білому домі, Вашингтон, 6 березня 2014 року
У 2014 році минули ті дні, коли можна було пересувати кордони поза спинами демократичних лідерів, заявив сьогодні президент США Барак Обама.

Пропонований у Криму референдум про його майбутнє був би порушенням Конституції України і міжнародного права, наголосив він у спеціальному короткому виступі щодо становища в Україні.

Будь-які дискусії щодо майбутнього України можливі тільки за участю законного уряду України, сказав він.

Обама нагадав, що цього ранку підписав указ, яким дозволяє запровадити санкції проти фізичних і юридичних осіб, відповідальних за порушення суверенітету і територіальної цілісності України чи за розкрадання майна українського народу.

Крім того, додав Обама, на його вказівку, Державний департамент також запровадив візові обмеження щодо певних осіб і посадовців.

«Ці рішення продовжують наші зусилля з метою, щоб Росія й інші відповідальні за становище у Криму заплатили за це», – наголосив президент США.

Крім того, рішення передбачають гнучкість у тому, щоб у майбутньому пристосовувати реакцію на подальші кроки Росії, додав Обама.

Якщо порушення міжнародного права триватиме, рішучість США і їхніх союзників та міжнародної спільноти буде твердою, заявив він.
XS
SM
MD
LG