Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні об’єднання журналістів засуджують владу Криму за обмеження роботи колег


Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) засуджують намагання місцевої кримської влади обмежити висвітлення у засобах інформації місцевого референдуму, який проводиться 16 березня. Про це йдеться в поширеному організаціями прес-релізі.

Верховна Рада Криму 12 березня опублікувала на своєму сайті заяву, згідно з якою «звернення щодо акредитації ЗМІ, повинні бути подані до прес-центру Верховної ради Криму до 13 березня 2014 року за допомогою будь-яких засобів зв’язку на офіційному бланку ЗМІ, за підписом керівника та з печаткою».

МФЖ та ЄФЖ зазначають, що це просто «до смішного короткий» період часу для акредитації ЗМІ, який виглядає просто відірваним від реальності та безглуздим, оскільки вимоги для отримання акредитації просто не можуть бути виконані вчасно. Міжнародні журналістські організації також вказують на інші жорсткі вимоги, які вважають свідченням намагання обмежити доступ до інформації.

«Це – однозначно маніпулятивні намагання місцевої влади Криму обмежити та зірвати висвітлення перебігу референдуму у ЗМІ», – зазначив президент МФЖ Джим Бумела.

«Просто смішний одноденний термін для проходження акредитації, і далі – спроби занурити журналістів у тяганину з документами, розуміючи, що вони аж ніяк не вкладуться у вказані терміни», – наголошує він.

«Це значить, що журналісти просто примушені будуть працювати нелегально, без акредитації. І такі умови роботи є ризикованими та небезпечними у регіоні, де багато журналістів впродовж останніх днів вже зазнали нападів та утисків», – відзначив президент МФЖ Джим Бумела.

МФЖ та ЄФЖ закликають місцеву владу Криму відмовитися від безглуздого процесу акредитації та надати вільний доступ для висвітлення референдуму 16 березня у мас-медіа.
XS
SM
MD
LG