Доступність посилання

ТОП новини

У Слов'янську будуть проводити референдум − мер міста


В Криму перед референдумом
В Криму перед референдумом
У Слов'янську будуть проводити референдум. Як пише «Українська правда», про це в ефірі російського телеканалу LifeNews заявила мер міста Неля Штепа. За її словами, усе місто виступає за проведення референдуму.

«Ми будемо проводити референдум. Те, що відбувається у нас, говорить про те, що владі України необхідно задуматися... У місті 92% підприємств працює з Росією і для нас важливі партнерські відносини з цією країною. Слов'янськ вважає Росію своїм старшим братом, ми − Донбас і росіяни − рідні по крові і ми не будемо воювати з Росією. Ви чуєте, городяни на вулиці скандують «Молодці», − зазначила Штепа.

За її словами, вона дізналася про захоплення будівель міськадміністрації та міліції о 8-й ранку. За інформацією Штепи, в будівлі знаходяться понад 1000 осіб.

«Я запитала у них - хто вони, вони відповіли, що є донецькими ополченцями (прихильники обласного народного ополчення і «народного губернатора» Павла Губарева). Я багатьох знаю, це наші люди і вони виставляють вимоги про проведення референдуму. Ми всі згодні, я не можу їм суперечити», − заявила Штепа.

Також вона заявила, що проти збройного придушення дій активістів владою України.

Озброєні люди, що захопили в суботу вранці будівлю райвідділу міліції в Слов'янську (Донецька область), зробили це заради зброї. Як повідомляє прес-служба МВС України, нині в будівлі перебувають 20 озброєних чоловіків, які представилися ініціативною групою так званої Донецької республіки.
XS
SM
MD
LG