Доступність посилання

ТОП новини

В Україні воюють одні бандити з іншими бандитами – президент Чехії


Президент Чеської Республіки Мілош Земан
Президент Чеської Республіки Мілош Земан
Президент Чеської Республіки Мілош Земан вважає, що Україні потрібен сильний лідер, а не «один із тих гангстерів, які досі були у владі». Про це чеський президент заявив сьогодні на зустрічі зі студентами університету в місті Градец Кралове

«Україні потрібно мати сильного лідера, в жодному випадку не одного з тих гангстерів, які досі були при владі, нехай навіть це була жінка з ангельською посмішкою і гарною косою», – зауважив Мілош Земан.

На думку президента Чехії, ніхто не може допомогти Україні, навіть Європейський союз, тому що ця допомога «осяде в кишенях олігархів і не дістанеться пересічним громадянам».

Мілош Земан вважає, що суттю нинішньої української революції є те, що «проти одних гангстерів воюють інші гангстери».

Що ж до українсько-російського протистояння, то з російського боку Київ має сильного суперника, вважає Мілош Земан. Володимир Путін – це «холодний гравець у шахи, який вміє використати всі слабини своїх противників», додав чеський лідер.

Мілош Земан вважає, що шлях України до Європейського союзу – це дорога довжиною близько 15 років, які потрібні для проведення реформ.

На зустрічі зі студентами університету в місті Градец Кралове тема ситуації в Україні стала центральною. Студенти активно цікавились перспективами розвитку протистояння України та Росії.

Президент Чехії не вперше різко висловлюється щодо України, Росії та відносин на пострадянському просторі. Минулого тижня він сказав, що «одна справа – це окупація Криму, який ніколи Україні не належав, і зовсім інше – вторгнення на територію суверенної держави».

Також, за словами Земана, вторгнення Росії в Україну може мати продовження, наприклад, окупацію сепаратистського регіону Молдови Придністров’я, а якщо знадобиться і всієї Молдови. «Витвориться ланцюгова реакція, якийсь ефект снігової кулі, котру буде важко без серйозних втрат зупинити», – вважає Мілош Земан.
XS
SM
MD
LG