Доступність посилання

ТОП новини

Голова Меджлісу Чубаров не збирається отримувати російський паспорт


Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не збирається отримувати російський паспорт. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає сайт «Крим.Реалії».

За його словами, журналісти неправильно зрозуміли його слова, повідомивши пізніше буцімто він планує отримати паспорт громадянина Російської Федерації.

«Ряд українських (і не тільки українських ) інтернет-ресурсів вийшли з твердженням про те, що, мовляв, Чубаров погодився взяти російський паспорт. Не знаю, хто першим запустив цю «качку», але на неї повелися і серйозні ресурси. На питання російської журналістки: «А Ви будете все-таки отримувати російський паспорт?», я відповів: «Я буду жити зі своїм народом звичайно», – написав Чубаров.

На його думку, ця відповідь журналісти поспішили перетворити на сенсацію, яка не відповідає дійсності.

«Проте жити зі своїм народом на рідній землі не передбачає з мого боку дій щодо відмови від громадянства України і отримання російського паспорта... Відповідно, прошу заспокоїться всіх, хто в неточності журналіста (ів) побачив сенсацію... Прощаю також всіх тих, хто встиг закидати мене камінням в пориві емоцій», – написав голова Меджлісу.

Інформація про намір голови Меджлісу кримськотатарського народу отримати російський паспорт з'явилася в окремих ЗМІ за підсумками учорашньої прес-конференції Чубарова в Сімферополі. При цьому необхідність отримання громадянства Росії кримськими татарами Рефат Чубаров пояснив сформованими обставинами.
XS
SM
MD
LG