Доступність посилання

ТОП новини

СБУ назвала причетних до вбивства горлівського депутата Рибака


Служба безпеки України встановила причетність до вбивства депутата Горлівської міськради Володимира Рибака так званої групи «Стрілка», що діє у Донецькій області, та громадянина Росії, підполковника Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Ігоря Безлєра. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«Встановлено, що 17 квітня 2014 року Безлєр (позивний «Бес») поставив завдання начальнику самопроголошеної міліції Горлівки щодо нейтралізації Володимира Рибака, який намагався встановити державний прапор на будівлі Горлівської райдержадміністрації», – інформують у відомстві.

«Одночасно Безлєр надав вказівку члену своєї групи, військовослужбовцю Російської Федерації викрасти Володимира Рибака, посадити в автомобіль та вивести в обумовлене місце, де застосувати щодо нього заходи фізичного впливу. Сам він планував особисто виїхати в місце, де утримувався Рибак. Далі за вказівкою «Стрілка» (Ігоря Стрєлкова) Володимира Рибака було доставлено у штаб сепаратистів в місті Слов’янськ, де з ним особисто мав поспілкуватися Ігор Стрєлков», – повідомили в СБУ.

За даними відомства, 20 квітня Стрєлков «особисто давав вказівку самопроголошеному меру Слов’янська Вʼячеславу Пономарьову вивезти зі штабу тіло вбитого Володимира Рибака, яку той виконав».

Як раніше повідомляли в МВС, причина смерті Володимира Рибака – комбінована травма тіла внаслідок тортур, із подальшим утопленням ще живого потерпілого, який був без свідомості.
XS
SM
MD
LG