Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: провокації в Одесі оплатили чиновники Януковича – Арбузов і Клименко


Масові заворушення в Одесі, які призвели до загибелі людей, були підготовлені за межами України та профінансовані колишнім першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим і колишнім главою Міністерства доходів і зборів Олександр Клименком. Про це повідомили у прес-службі Служба безпеки України.

«Провокації, які сталися 2 травня в Одесі, і призвели до зіткнень та масових жертв людей, відбувалися за зовнішнього втручання та профінансовані колишніми високопоставленими чиновниками уряду Віктора Януковича, які ховаються в сусідній державі – Сергієм Арбузовим і Олександром Клименком», – йдеться в заяві прес-служби СБУ.

Крім того, у Службі безпеки заявляють, що сутички в Одесі, відбувалися з участі незаконних військових формувань Придністров'я і координували їх диверсійні групи з Росії.

Другого травня кілька тисяч прихильників єдності України та футбольних фанатів зібралися у центрі Одеси, аби провести марш з прапорами України. На них напали кілька сотень проросійськи налаштованих активістів і прихильників «антимайдану» з битами та щитами. Зчинилася бійка. Згодом, вже на Куликовому полі, намети і барикади проросійських активістів були розгромлені, їх самих відтіснили до Будинку профспілок, де ті забарикадувалися. Пізніше в приміщенні спалахнула пожежа.

Повідомляють про понад 40 смертей і близько 2 сотень поранених.

Дії одеситів на затримання терористів законні – голова ОДА
XS
SM
MD
LG