Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: заклик Путіна про перенесення «референдумів» сепаратистів – фарс


Обговорення шляхів мирного врегулювання ситуації в Україні без України є «беззмістовним і неприйнятним». Так українське МЗС відреагувало на сьогоднішню зустріч у Москві президентра Росії Володимира Путіна з президентом Швейцарії Дідьє Буркгхальтером, яка зараз головує в ОБСЄ.

«Росія повинна насамперед виконати взяті на себе Женевські зобов’язання та дистанціюватися від діяльності терористів на сході України, публічно закликати сепаратистські угруповання скласти зброю і припинити підривну роботу диверсійних груп. Відвід російських військових формувань від українських кордонів повинен отримати реальні підтвердження. Будь-які «терористичні референдуми» на сході нашої країни є незаконними за визначенням, відтак заклики про їхнє «перенесення» аж ніяк не є виявом доброї волі, а звичайним фарсом. Такий сценарій уже здійснювався Росією в Криму, – йдеться у заяві МЗС України.

Українське зовнішньополітичне відомство закликає припинити «підміну понять». «В Україні не має громадянської війни. Суть конфлікту полягає в агресії Російської Федерації проти нашої країни, окупації Криму і в зухвалому втручанні у внутрішні справи, що супроводжується підтримкою терористичних дій проти українських громадян та цілісності держави», – наголошує МЗС України.

У середу президент Росії Володимир Путін закликав сепаратистів на сході України відкласти плани з проведення так званих «референдумів», запланованих на 11 травня.

Після зустрічі з президентом Швейцарії, яка наразі головує в ОБСЄ, Дідьє Буркгальтером Путін запропонував проросійським сепаратистам провести «референдуми» пізніше.

Водночас він закликав владу в Києві негайно припинити антитерористичну операцію в східній Україні.

Путін заявив також, що російських військ біля українського кордону немає. Генсек НАТО цієї інформаціє не підтверджує.
XS
SM
MD
LG