Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську підпалили автомобіль керівника обласного Майдану


Розплатою за політичну діяльність назвав голова координаційної ради «Майдану» області, депутат обласної ради Віктор Неміш спробу спалити його автомобіль.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Неміш із листопада був активним учасником івано-франківського Євромайдану, одним з організаторів захоплення приміщення обласної держадміністрації.

Сьогодні вночі на автостоянці біля багатоквартирного будинку невідомі кинули в його автомобіль кілька «коктейлів Молотова», пошкодили скло, кузов і двигун машини. Потерпілий оцінює збитки у 30 тисяч гривень.

За словами Віктора Неміша, «ворогів багато – колишні регіонали, реваншисти, які хочуть вернутися до влади, не виключаю можливості контрреволюції, чомусь це робиться одразу після виборів». Керівник ради «Майдану» також заявив, що другий тиждень лунають погрози на його адресу. «Не чіпай того чиновника, не чіпай того, пробують мене залякати. Пробували залякати словесно, пробували підкупити грошима. Коли зрозуміли, що нічого не виходить, взяли і підпалили мені машину», – сказав Віктор Неміш.

Пожежу гасили спільними силами мешканців будинку і пожежників, на місце події викликали міліцію.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна» – повідомили у службі зв’язків з громадськістю управління МВС в області. Розпочали оперативно-пошукові заходи.

Правоохоронці розглядають підпал як головну версію загорання автомобіля. Цю ж версію підтвердили представники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зараз правоохоронці проводять подвірний обхід і встановлюють свідків події.
XS
SM
MD
LG