Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ спростовує інформацію про звільнення чотирьох своїх спостерігачів на Донеччині


Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі, яка працює в Україні за спостереженням за дотриманням за правами людини, не підтверджує інформації, поширеної здебільшого російськими ЗМІ, про звільнення чотирьох представників місії після зникнення зв'язку з ними в Донецькій області.
Про це повідомила представник прес-служби спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ірина Гудима.

«Ми не може підтвердити інформацію про звільнення чотирьох представників спеціальної моніторингової місії, тому що ми ще не змогли відновити з ними контакт», – сказала Гудима.

Раніше деякі ЗМІ, переважно російські, з посиланням на заяву лідера так званого «Народного фронту» Луганщини Олексія Чміленка повідомили, що група із чотирьох представників ОБСЄ була затримана для перевірки документів, і вже звільнена.

Спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні 27 травня втратила зв'язок з однією з груп, що працюють в Донецькій області. У Міністерстві закордонних справ повідомили, що четверо іноземців є члеами спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, захопленими проросійськими активістами в Донецькій області.
XS
SM
MD
LG