Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив підготуватися до припинення російських поставок газу 16 червня


Премʼєр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК «Нафтогаз України» та обласних державних адміністрацій переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення постачання газу Російською Федерацією з понеділка. Про це йдеться у повідомленні на сайті Яценюка.

Керівництву НАК «Нафтогаз України» та міністру юстиції України доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК «Нафтогаз України» та ОАО «Газпром» у Стокгольмському арбітражному суді.

Прем’єр-міністр також звернувся до керівництва Національної комісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обґрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України.

Міністерству закордонних справ та Міністерству енергетики доручено повідомити країни-члени ЄС та США «про умисний зрив Російською Федерацією переговорів щодо постачання газу між НАК «Нафтогаз України» і ОАО «Газпром» та відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Європейської комісії».

«У звʼязку з умисною односторонньою відмовою Російської Федерації від урегулювання даного конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України та Європейського Союзу», – заявив Арсеній Яценюк.

Раніше у Міністерстві енергетики Росії повідомили, що не вестимуть із Україною газових переговорів, доки та не сплатить борг за газ.
XS
SM
MD
LG