Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявили про обстріл їхньої території з боку України


Голова Слідчого комітету Росії Володимир Маркін
Голова Слідчого комітету Росії Володимир Маркін
У Слідчому комітеті Росії заявляють, що російську територію обстріляли з боку України.

Як повідомили в прес-службі цього російського відомства, на даний час на території України в районі Должанська відбувається бойова сутичка, внаслідок якої була обстріляна територія Росії.

На місце події виїхала група слідчих СКР, за результатами перевірки буде ухвалено процесуальне рішення, йдеться в повідомленні.

Тим часом, керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що російський митник був поранений поблизу пункту «Довжанський» через розрив міни, запущеної бойовиками.

«За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», сьогодні в рамках дій українських силовиків із відновлення контролю за державним кордоном України з Росією відбулося бойове зіткнення наших підрозділів із групами терористів в районі пункту пропуску «Довжанський». Бойовики чинили шалений опір», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією Тимчука, з території Росії на підмогу бойовикам прибув «підрозділ найманців, оснащений, окрім стрілецької зброї, мінометами, по силовиках був відкритий мінометний вогонь».

«Українські силовики, які діють у цьому районі, не були оснащені мінометами», – наголошує військовий експерт.

За його словами, під час хаотичного мінометного обстрілу, у результаті розриву однієї з мін був поранений російський митник.

Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія мала припинити роботу пункту пропуску «Довжанський», який Україна тимчасово закрила, зі свого боку, однак досі цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості.
XS
SM
MD
LG