Доступність посилання

ТОП новини

Київ вимагає від ФСБ Росії звільнити українських бранців – МЗС


Україна вкотре вимагає від Москви звільнити українців, які перебувають в ув’язненні на території Росії. Як зазначає міністерство у зверненні до МЗС Росії, українці заарештовані у різний час і у різних місцях представниками російської ФСБ.

«Десятки людей стали прямими заручниками Кремля. Україна вимагає від Росії негайного звільнення наших співвітчизників – Олега Сенцова, Олексія Чернія, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка, інших українців, брутально ув'язнених російським ФСБ. Наразі понад два десятки наших офіційних звернень залишаються без жодної суттєвої відповіді, це становище – брутальне порушення прав і свобод людини», – заявив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський.

За його словами, МЗС також звертається до міжнародної спільноти із закликом не припиняти вимог звільнення українців, оскільки своїми діями, чи то бездіяльністю, Росія порушує засадничі норми міжнародного права.

Один із бранців – український кінорежисер Олег Сенцов – затриманий у травні у Криму, зараз він перебуває за ґратами у Москві за підозрою у терористичній діяльності. Його звільнення вимагають українські і російські активісти, міжнародні правозахисні організації, кінематографісти.

XS
SM
MD
LG