Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з «Граду» обстріляли прикордонників: 4 військових загинули – прикордонслужба


Рано-вранці 11 липня бойовики здійснили залп з установки «Град» по позиції прикордонників в Луганській області, внаслідок чого, за попередньої інформацією, загинули четверо військовослужбовців, троє були поранені. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

За повідомленням, пошкоджені три автомобілі. «Серед загиблих – заступник начальника Східного регіонального управління полковник Ігор Момот, який з першого дня загострення ситуації на сході України брав участь в організації охорони й оборони державного кордону, за що був нагороджений президентом України орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня», – йдеться в повідомленні.

Також вранці 11 липня бойовики здійснили мінометний обстріл пункту пропуску «Довжанський» у Луганській області. «Бойове зіткнення між бойовиками та силами українських прикордонників і військових закінчилося лише близько 10-ї години ранку. Інформація про втрати уточнюється», – йдеться в повідомленні.

За даними прикордонного відомства, 10 липня під час спільного патрулювання району поблизу пункту пропуску «Довжанський» на фугасній міні підірвалася БМП-2. Внаслідок вибуху загинув один прикордонник і двоє військовослужбовців Збройних сил України.

Прикордонники заявляють, що бойовики періодично проводять обстріл російської території з метою спровокувати Росію на пряму військову агресію проти України і надати інформаційні приводи для безпідставних звинувачень російським ЗМІ.

Також у прикордонному відомстві повідомили, що на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) прикордонний наряд знову виявив порушення кордону вертольотом Росії КА-52 та безпілотним літальним апаратом.

А ввечері 10 липня на контрольному посту «Каланчак» (Херсонська область) прикордонний наряд спільно з співробітниками митниці під час поглибленого огляду автомобіля, який прямував на материкову територію з Криму, виявили 102 500 доларів, які, ймовірно, призначалися для фінансування терористичних угруповань, заявили в прикордонслужбі.

XS
SM
MD
LG