Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: зустріч контактної групи зривають сепаратисти


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Плановану зустріч тристоронньої контактної групи для залагодження кризи в Україні з участю представників сепаратистів зі сходу країни зривають саме сепаратисти, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в оприлюдненому в суботу інтерв’ю російському виданню «Коммерсант».

За його словами, українська сторона намагалася організувати таке засідання «де тільки можна, включно з такими унікальними місцями, як Святогірська лавра», але й туди сепаратисти не приїхали, наполягаючи тільки на Донецьку – а це з огляду на становище з безпекою неприйнятно ні для представників України, тобто Леоніда Кучми, ні для представників ОБСЄ.

А на пропозицію України провести засідання на території Росії не надійшло згоди російської сторони, додав міністр.

Як сказав Клімкін, пропонували навіть такі «інновативні підходи», як провести відеоконференцію через скайп, але й на це сепаратисти не погодилися.

Міністр висловив сподівання, що найближчими днями все ж вдасться влаштувати хоч відеоконференцію, на якій домовитися, які і коли можна провести реальну зустріч. «Усе, що було можливо для організації зустрічі контактної групи у визначений термін, ми зробили», – наголосив Павло Клімкін.

2 липня міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції погодили пакет заходів, необхідних для продовження режиму припинення вогню на Донбасі. У спільній заяві, зробленій після цієї зустрічі в Берліні, йшлося про необхідність відновити переговори тристоронньої робочої групи про врегулювання ситуації на сході України не пізніше як 5 липня. Але ця зустріч досі так і не відбулася.

XS
SM
MD
LG