Доступність посилання

ТОП новини

Влада України недостатньо допомагає вимушеним переселенцям – правозахисники


Першими в Україні стали біженці з Криму – вимушені переселенці на львівському залізничному вокзалі 14 квітня 2014 року
Першими в Україні стали біженці з Криму – вимушені переселенці на львівському залізничному вокзалі 14 квітня 2014 року

Влада України не надала належного захисту і допомоги десяткам тисяч вимушених переселенців. Про це йдеться в листі міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch до президента України Петра Порошенка.

На думку правозахисників, слід терміново активізувати зусилля для забезпечення доступу до житла, соціальних послуг та інших видів допомоги. Людям, які перебувають у зоні небезпеки, також бракує інформації про допомогу при евакуації, вважають у Human Rights Watch.

«Українському уряду довелося розв’язувати кілька глибоких криз протягом короткого часу. Але водночас зі зростанням числа вимушених переселенців зростає і потреба надання їм допомоги», – відзначила співробітник Human Rights Watch у Європі і Центральній Азії Юлія Горбунова.

Від березня 2014 року уряд України ухвалив кілька рішень про створення механізмів для реагування на потреби переміщених осіб. Але це не допомогло вирішити проблему, зазначають правозахисники. На їхню думку, влада на місцях має робити трохи більше, ніж перекладати цю роботу на волонтерів і неурядові організації.

За даними ООН, протягом останніх п’яти місяців вимушеними переселенцями в Україні стали понад 87 тисяч людей. Правозахисники вважають, що насправді кількість таких людей щодня зростає і є більшою, оскільки не всі переміщені особи реєструються офіційно.

XS
SM
MD
LG