Доступність посилання

ТОП новини

Ембарго на зброю і обмеження доступу на європейські ринки – нові санкції ЄС проти Росії


Нові, економічні санкції ЄС проти Росії стосуватимуться обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Про це йдеться у спільній заяві президента Європейської ради та президента Єврокомісії.

У заяві зазначається, що ці обмеження є продовженням європейських санкцій від 16 липня. «Це означає суворе попередження: нелегальна анексія територій і умисна дестабілізація сусідньої суверенної держави не може бути допустима у 21-му столітті у Європі. Більше того, коли це призводить до загибелі 300 невинних людей у літаку, який летів із Нідерландів до Малайзії, ситуація вимагає негайної відповіді», – йдеться у заяві.

У вівторок ЄС погодив економічні санкції проти Росії через її роль у дестабілізації ситуації в Україні. За словами європейських дипломатів, очікується, що санкції наберуть чинності 31 липня.

До цього часу Євросоюз вже запровадив візові обмеження і замороження активів щодо 87 фізичних і 20 юридичних осіб в Україні і Росії.

Про запровадження нових санкцій проти Росії заявили і США.

XS
SM
MD
LG