Доступність посилання

ТОП новини

Російські десантники, затримані на Донбасі, не можуть вважатися полоненими – РНБО


Затримані на Донбасі десантники Росії розповіли, що робили в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Затримані російські військові розповіли, що робили в Україні

Російські десантники, затримані на Донбасі, за 20 кілометрив від кордону з Росією, не можуть вважатися полоненими, оскільки Україна офіційно ні з ким не воює. Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко.

«Оскільки Україна не перебуває офіційно у стані війни з жодною країною світу, то всі, хто затриманий на території України – військовий чи цивільний – не є полоненим, а є затриманим за незаконний перетин державного кордону з Росією та за володіння зброєю. Тобто, вони не є військовополоненими, а перебувають у наших правоохоронців і дають свідчення», – наголошує Андрій Лисенко.

Українські силовики затримали біля Дзеркального 10 російський десантників. Про це повідомила у понеділок прес-служба СБУ.

Четверо із 10 затриманих російських десантників
Четверо із 10 затриманих російських десантників

За повідомленням міністра оборони Валерія Гелетея, сили АТО взяли у полон багато російських військових, які воювали проти української армії. Але не відомо, чи говорив міністр про тих же російських військових, що і СБУ.

Затримані 25 серпня на Донеччині поблизу селища Дзеркальний Амвросіївського району військовослужбовці є десантниками з базованого в Костромі 331-го полку 98-ї Свирської дивізії Збройних сил Російської Федерації. Про це вони самі кажуть у відеосвідченнях, даних українським військовим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні на Донбас зброї і бойовиків. Москва свою причетність відкидає.

Антитерористична операція на сході Україні триває від квітня.

XS
SM
MD
LG