Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні – Білий дім


Речник Білого дому Джош Ернест
Речник Білого дому Джош Ернест

Росія продовжує дії на дестабілізацію ситуації в Україні і це для неї коштуватиме додаткових затрат. Про це заявив речник Білого дому Джош Ернест.

«Ми бачимо продовження руху зброї та матеріалів через кордон з Росії в Україну. Ми також бачимо чіткі повідомлення, що російські війська перетинають кордон і обстрілюють позиції української армії. Ми бачимо вторгнення Росії в Україну попри те, що міжнародна спільнота засуджує це. Як наслідок, Росія ставить себе під загрозу додаткових економічних затрат, які можуть запровадити США та їхні союзники», – говорить Ернест.

Джош Ернест наголосив, що НАТО надало переконливі свідчення щодо дії Росії на сході України.

«Свідчення, які надали в НАТО, є переконливими. Вони показують, що Росія продовжує використовувати свої військові можливості для подальшої дестабілізації в Україні», – зазначив речник Білого дому.

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ. За даними з альянсу, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Супутникові знімки НАТО підтвердили перебування російських військ в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Росія не визнає факту вторгнення її військ на територію України, хоч відповідні заяви лунали вже з боку не лише України, але й низки країн Заходу. Постпред Росії в ООН Віталій Чуркін напередодні, однак, заявив, що «в Україні є російські добровольці».

Проти Росії треба запровадити нові санкції – міністри закордонних справ ЄС

XS
SM
MD
LG