Доступність посилання

ТОП новини

Генетичні експертизи для родичів безвісті зниклих оплачуватиме держава – МВС


У Запоріжжі поховали 54 невідомих бійців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

За період АТО міліція зареєструвала понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл. Генетичні експертизи для родичів безвісті зниклих мають бути безкоштовними й здійснюватися за рахунок держави.

За період проведення антитерористичної операції органи внутрішніх справ зареєстрували понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Вакуленко, зазначається на сайті МВС.

«Наразі вже вдалося встановити особи понад 200 невпізнаних тіл, інші залишаються невпізнаними», - додав представник МВС.

За його словами, ідентифікація тіл загиблих буде проведена в кілька етапів. Перший – встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи. Вказані експертизи будуть проведені в Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при ГУМВС України в Запорізькій області.

Як повідомив Вакуленко, другий етап – встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб.

«Задля ефективнішої роботи щодо отримання біологічних зразків у родичів зниклих в зоні проведення АТО осіб, у кожному обласному управлінні міліції створили спеціальні робочі групи, які будуть займатися прийняттям заяв про безвісне зникнення, викрадення чи взяття в полон громадян, негайним відкриттям кримінальних проваджень, відібранням у родичів зниклих осіб біологічних зразків та призначенням відповідних експертиз», - зазначив Вакуленко .

Біологічні зразки будуть відбиратися у біологічних батьків чи дітей зниклої особи, оскільки лише їх зразки придатні для встановлення спорідненості з невпізнаним тілом, зазначив міліцейський чиновник.

Як повідомив заступник начальника Експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Дубонос, відібрання зразків та проведення молекулярно-генетичної експертизи за постановою слідчого для громадянина є повністю безкоштовним і здійснюється за рахунок держави.

XS
SM
MD
LG