Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала 50 учасників провокацій біля Верховної Ради – Геращенко


Сутички під Верховною Радою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:58 0:00

Сутички під Верховною Радою

Міліція затримала 50 правопорушників, які брали участь у провокаціях біля будівлі Верховної Ради. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник керівника МВС Антон Геращенко.

«Станом на зараз затримали 50 правопорушників, які кидали каміння, били скло, кидали вибухові пакети, нападали на правоохоронців. Всі правопорушники задокументовані на відео», – йдеться у повідомленні.

За його словами, в результаті сутичок біля парламенту постраждало 15 співробітників міліції, у них зламані руки, розбиті голови, вивихнуті суглоби.

Радник керівника МВС Антон Геращенко
Радник керівника МВС Антон Геращенко

Геращенко припустив, що за організаторами сутичок під парламентом стояли спецслужби Росії.

За даними МВС, сьогодні біля Верховної Ради зібралося близько восьми тисяч осіб. Охорону громадського порядку забезпечували близько чотирьох тисяч працівників структурних підрозділів київської міліції.

Сьогодні біля будівлі Верховної Ради невідомі кидали вибухові пакети, петарди, каміння у міліцію, також були сутички з правоохоронцями. У будівлі парламенту прострелені вікна.

Раніше біля Верховної Ради відбувався мітинг, організований ВО «Свобода» із вимогою визнати УПА і про заборону комуністичної ідеології.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закрив засідання парламенту достроково, заявивши, що через сутички під будівлею парламент не зміг ухвалити всіх питань порядку денного.

Тим часом, парламентарям не вистачило голосів, щоб внести до порядку денного законопроект про визнання УПА воюючою стороною у Другій світовій війні.

Партії «Правий сектор» і «Свобода» заявили, що не причетні до провокацій під Верховною Радою.

XS
SM
MD
LG