Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: для псевдоспостерігачів на псевдовиборах настануть правові наслідки


Один із псевдоспостерігачів серед бойовиків, Горлівка, 2 листопада 2014 року
Один із псевдоспостерігачів серед бойовиків, Горлівка, 2 листопада 2014 року

Самопроголошені «спостерігачі» за сепаратистськими «виборами», представники маргінальних політичних сил кількох країн, своїм приїздом у Донецьку та Луганську області порушили законодавство України, і це матиме для них відповідні правові наслідки, заявило в неділю Міністерство закордонних справ.

МЗС нагадало, що жодна авторитетна міжнародна організація та жодна демократична держава світу не визнає цих псевдовиборів та не направляла на них своїх спостерігачів.

Україна розглядає ці псевдовибори як такі, що проводяться всупереч встановленому Конституцією і законами України порядкові виборів органів влади та містять ознаки вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади, мовиться в заяві.

Міністерство також нагадало, що Служба безпеки України вже відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину.

«Закликаємо наших міжнародних партнерів приєднатися до держав та організацій, що вже засудили ці псевдовибори, а також відмежуватися від будь-яких заяв та оцінок згаданих псевдоспостерігачів як від таких, що не відображають офіційну позицію відповідної держави чи інституції», – мовиться в заяві.

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» проводять протизаконні «вибори» на підконтрольних їм наразі територіях, усупереч «мінським домовленостям». За ними «спостерігають» кількадесят іноземців, які нелегально прибули на територію Донбасу, – переважно представників ультралівих і ультраправих чи й неофашистських партій та організацій. Зокрема, кілька з них у суботу проголосили себе представниками «АБСЄ» – придуманої ними організації, що має означати чи то «агентство», чи то «асоціацію з безпеки і співпраці в Європі».

XS
SM
MD
LG