Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: сепаратистські «вибори» суперечать мінським домовленостям


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Так звані «вибори», які сепаратисти провели в частинах Донецької та Луганської областей, суперечать домовленостям, закріпленим у Мінському протоколі. Так вважає міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, інформує німецьке зовнішньополітичне відомство у твітері.

«Ми проаналізуємо дії Росії і президента Путіна, які суперечать їхнім заявам про підтримку єдності України», – наголосив Штайнмаєр.

Раніше з різким засудженням псевдовиборів у контрольованих озброєними сепаратистами районах Донбасу виступили США і Євросоюз.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що «поважає волевиявлення мешканців Південного Сходу» України.

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» провели протизаконні «вибори» на захоплених ними територіях, які, всупереч твердженням представників Росії, прямо суперечать досягненим у Мінську у вересні домовленостям. Представники світової спільноти, від генерального секретаря ООН до керівників міждержавних об’єднань і чільних посадовців провідних держав світу та інших західних політиків, а також України багато разів застерігали Росію від визнання цих «виборів», що стало б черговим підривом «мінських домовленостей». Лунали, зокрема, й попередження, що визнання незаконних «виборів» може призвести й до нових санкцій проти Росії.

XS
SM
MD
LG