Доступність посилання

ТОП новини

Держкіно заборонило показ 69 фільмів із участю російського актора Пореченкова


Російський актор Михайло Пореченков у Донецьку
Російський актор Михайло Пореченков у Донецьку

Державне агентство України з питань кіно на звернення Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України ухвалило рішення щодо скасування або відмови в державній реєстрації фільмів та телесеріалів із участю російського актора Михайла Пореченкова. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури на своїй сторінці в Facebook.

3 листопада відбулося засідання Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно, яка рекомендувала Держкіно заборонити для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України 69 стрічок із участю актора, режисера, продюсера Михайла Пореченкова (список фільмів).

На підставі цього рішення експертної комісії Держкіно скасувало або відмовило в державній реєстрації цим фільмам.

Раніше Держкомтелерадіо закликало керівників українських телерадіокомпаній утриматись від демонстрації контенту з російськими діячами культури Йосипом Кобзоном, Іваном Охлобистіним, Михайлом Задорновим, Михайлом Пореченковим. Причина – вони «найбільше доклалися до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганди війни, очорнення України і українців».

30 жовтня російський актор Михайло Пореченков побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

Російський актор Михайло Пореченков стріляє з кулемета біля Донецького аеропорту, 30 жовтня
Російський актор Михайло Пореченков стріляє з кулемета біля Донецького аеропорту, 30 жовтня

На цю ж тему: Війна Росії проти України і культура. Урок актора Пореченкова

XS
SM
MD
LG