Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна здатна себе захистити


Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна здатна себе захистити. Про це він сказав журналістам перед засіданням РНБО.

«Наш план, який був затверджений, щодо спорудження фортифікаційних споруд, як першої, так і другої, так і третьої лінії, чітко виконується і забезпечує наші Збройні сили новітньою технікою – як наступальною, так і розвідувальною», – додав глава держави.

Президент також повідомив, що на сьогоднішньому засіданні РНБО погодять сценарії дій на найближчі тижні. Петро Порошенко зазначив, що Україна залишається прихильником мирного плану, але готова і до рішучих дій.

«Залишаючись прихильником мирного плану, Україна буде дуже відповідально ставитись до чіткого дотримання мінських домовленостей, але це не означає, що Україна не буде готова до рішучих дій внаслідок песимістичного, негативного сценарію. Мною як верховним головнокомандувачем дані відповідні доручення і начальнику Генерального штабу, і міністру оборони», – заявив президент.

Порошенко додав, що станом на сьогодні «сформовані частини зʼєднань, які дозволять вже зараз перекрити можливий наступ в напрямку Маріуполя, Бердянська, в напрямку Харкова і північніше Луганська, в напрямку Дніпропетровської області».

У вівторок у РНБО заявили про суттєве посилення російської військової присутності на кордоні і підконтрольних бойовикам територіях.

XS
SM
MD
LG