Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО підтверджують пересування військ у Донбас і у Крим


Філіп Брідлав на прес-конференції на базі Лаґо-Патрія в Італії, 11 листопада 2014 року
Філіп Брідлав на прес-конференції на базі Лаґо-Патрія в Італії, 11 листопада 2014 року

Головнокомандувач об’єднаних союзних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав підтвердив сьогодні, що в Північноатлантичному союзі, як і в ОБСЄ, мають свідчення, що у Східну Україну продовжують вводити бойову техніку, включно з важкою броньованою, обладнання й інші військові вантажі.

Кількома останніми днями це ставалося знову, сказав американський генерал в інтерв’ю агентству «Ройтерз».

Він висловив занепокоєння цими подіями, а також тим, що припинення вогню на Сході України залишається лише словами, а рівень насильства в регіоні щодень зростає.

Генерал нагадав, що необхідно закликати сторони, причетні до конфлікту в частині Сходу України, повернутися до норм, прийнятих у західній цивілізації, а саме що держави мають поважати міжнародні кордони і суверенітет своїх сусідів.

Крім того, окремо Брідлав підтвердив, що Росія вводить в окупований нею і анексований Крим озброєння, здатні нести ядерні боєзаряди. У НАТО не мають даних, чи є там такі боєзаряди, але озброєння, здатні здійснити ядерну місію, у Криму вже є, уточнив він.

Останніми днями Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні долучилася до користувачів соціальних мереж і українських силовиків і теж почала повідомляти про спостереження великих колон військової техніки і важких озброєнь, що в’їжджали до захоплених наразі проросійськими сепаратистами територіях у частині Донбасу чи пересувалися на цих територіях.

XS
SM
MD
LG