Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни вірять, що російські ЗМІ об’єктивно висвітлюють події в Україні – опитування


Більшість росіян довіряють тому, як федеральні телеканали висвітлюють події в Україні, і заперечують пропагандистський характер новин. Про це свідчить результат опитування, проведеного російським «Левада-центром».

За цими даними, 59% респондентів впевнені в об’єктивному підході російських ЗМІ при висвітленні подій в Україні. При цьому більшість опитаних вважають, що саме Київ і Захід ведуть проти Москви інформаційну війну.

Лише кожен десятий знайомий з альтернативною точкою зору, зазначають соціологи. Тільки 12% росіян є постійними споживачами інформації про події в Україні, яка б різко відрізнялася від точки зору основних російських телеканалів й інших федеральних ЗМІ. За словами заступника директора «Левада-центру» Олексія Гражданкіна, «не можна сказати, що росіяни позбавлені можливості доступу до альтернативної інформації, основна частина людей в ній не зацікавлені».

Згідно з опитуванням, довіра росіян до інформації федеральних ЗМІ про Україну в останні місяці стабільна. При цьому кожен четвертий респондент бачить ознаки інформаційної війни у висвітленні російськими ЗМІ цих подій. 13% називають ці методи «правильними і виправданими», а 11%, навпаки, вважають таку політику «небезпечною і шкідливою», зазначають соціологи.

Опитування проведене 24-27 жовтня серед 1,6 тисячі осіб в 130 населених пунктах Росії.

XS
SM
MD
LG