Доступність посилання

ТОП новини

Ярема каже, що 7 справ щодо злочинів проти активістів Майдану вже направили до суду


До суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників протестів на Майдані. Про це заявив Генпрокурор України Віталій Ярема під час наради президента з силовиками.

За словами Яреми, триває розслідування злочинів, вчинених проти автомайданівців. До відповідальності притягнуто п’ятьох працівників ДАІ, у провадженні перебуває ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції.

Він також додав, що триває розслідування масового розстрілу людей на вулиці Інститутській та активістів у Маріїнському парку на вулиці Грушевського.

Крім того, під час наради голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив про те, що затримано і заарештовано генерала з колишнього керівництва СБУ, який підозрюється в організації співпраці з групами офіцерів ФСБ Росії.

Наливайченко зазначив, що зараз встановлюється перелік осіб, які були причетні до планування та скоєння злочинів, та з’ясовується причетність іноземців до цих подій. За його словами, були затримані колишні беркутівці та представники спецназу міліції.

У червні генпрокурор Ярема заявив, що кримінальна справа з розслідування масового вбивства в лютому 2014 року – це справа номер один в Україні.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

Нещодавно адвокат родин героїв «Небесної Сотні» Євгенія Закревська повідомила, що проблем з розслідування справ, пов’язаних із розстрілом учасників акцій протесту в лютому в Києві, наразі побільшало. Зокрема в жовтні з-під домашнього арешту втік підозрюваний у скоєні цього злочину – колишній командир роти загону МВС спецпризначення «Беркут» Дмитро Садовник.

XS
SM
MD
LG