Доступність посилання

ТОП новини

Росія вкотре заперечує, що має війська на Сході України


Олександр Лукашевич, архівне фото
Олександр Лукашевич, архівне фото

У Москві знову заперечили сьогодні повідомлення, що Росія останніми днями ввела на Схід України значну кількість важких озброєнь і живої сили.

«Цілком офіційно заявляю, що ніякої присутності російських військових на південному сході України і їхніх військових пересувань через кордон не було і немає», – заявив речник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич.

Натомість він заявив, що «київська влада не виконує взяті на себе зобов’язання» за «мінськими домовленостями», бо сама нарощує свої війська біля захоплених наразі сепаратистами частин Донбасу.

Попередніми днями на Заході, зокрема, в НАТО і США, заявили, що підтверджують попередні повідомлення українських силовиків про введення на Схід України нових важких озброєнь і військ із Росії. Учора цьому було присвячена термінова зустріч Ради безпеки ООН. Українські силовики заявляють, що у зв’язку з цим готуються відбивати можливу нову агресію з захоплених сепаратистами територій.

Москва, яка надає широку підтримку проросійським збройним сепаратистам, як і у відповідь на попередні докази введення її військ на Схід України, продовжує на словах заперечувати це.

Крім того, на Заході багато разів звертали увагу, що Україна переважно виконує «мінські домовленості», тоді як Росія і підтримувані нею сепаратисти постійно і кричуще порушують їх.

XS
SM
MD
LG