Доступність посилання

ТОП новини

Слідство допускає, що вибух у Харкові був спрямований на залякування


Очільник харківського управління СБУ Олександр Пивовар схиляється до версії, що вибуховий пристрій для підриву електропідстанції харківського військово-медичного клінічного центру був закладений з метою залякування.

За його словами, про це свідчить, що пристрій був закладений поруч з електропідстанцією, і при цьому аналіз місцевості показав, що зловмисникам ніхто не перешкоджав у втіленні замисленого. Основна вибухова хвиля припала на технічний трамвай, що стояв поруч із парканом шпиталю.

За попередніми даними слідства, для підриву електропідстанції харківського військово-медичного клінічного центру була застосована міна СПМ.

«Ми ще проводимо експертизу, але попередньо можемо припустити, що це міна, яка прилипає, СПМ, раніше використовувалася зловмисниками в Харківській області. Вперше вони застосовувалися під час підриву цистерн на залізничній станції «Основа». Також під час терористичного акту в рок-пабі «Стіна», – сказав Пивовар.

Наразі обласне управління МВС веде досудове розслідування за статтею умисне пошкодження майна шляхом вибуху.

Повідомлення про вибух по вулиці Тринклера у Харкові, де розташовується військовий шпиталь, надійшло до МВС близько 18:00. У центральному військово-медичному центрі північного регіону на лікуванні перебувають поранені бійці в зоні АТО.

XS
SM
MD
LG