Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: затримано заступника голови правління державної компанії «Центренерго»


У Генпрокуратурі повідомляють про затримання заступника голови правління компанії «Центренерго», майже 80% статутного фонду якої належать державі.

Крім того, суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою щодо затриманого.

Слідством встановлено, що службові особи вказаного товариства розробили та запровадили завідомо незаконну схему особистого збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди, так званих «відкатів», від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали постачання послуг, робіт та товарів для публічного акціонерного товариства «Центренерго».

«З’ясовано, що лише за один день листопада в такий спосіб було отримано понад 850 тисяч гривень від двох комерційних підприємств для подальшого поділу та привласнення між працівниками ПАТ «Центренерго», – йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

У відомстві також заявляють про затримання одного з посередників, який за винагороду в розмірі 10% надавав послуги з конвертації вищевказаних грошових коштів.

Під час проведених обшуків виявлено та вилучено майже 2 мільйона гривень, понад 300 тисяч доларів США, печатки та документи, задіяних в злочинній схемі «фіктивних» підприємств

Прокуратура дії правопорушників кваліфікувала за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), затриманим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

14 листопада Кабінет міністрів України вніс енергогенерувальну компанію «Центренерго», а також Одеську і Херсонську теплоелектроцентралі до переліку об’єктів паливно-енергетичного комплексу, які мають виставити на приватизацію.

XS
SM
MD
LG