Доступність посилання

ТОП новини

Як ЗМІ Росії маніпулюють цитатами


У ноті МЗС Китаю міститься текст про те, що ЗМІ Росії маніпулюють цитатами. А Парламентська асамблея НАТО закликала Росію зупинити пропаганду.

Речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс опублікував у мережі Twitter переклад витягів з ноти Міністерства закордонних справ Китаю. У ноті йдеться про те, що російські ЗМІ перекручували зміст матеріалів інтерв’ю.

«Зміст оприлюднених російськими ЗМІ матеріалів, інтерв’ю містить відхилення, в деяких місцях є недобросовісні маніпуляції цитатами, що робить їх такими, що не відповідають дійсності», – читаємо на скопійованій речником МЗС сторінці.


А далі наводять конкретні приклади.

Щодо оприлюдненої російськими ЗМІ цитати: «Китайська сторона виступає проти самовизначення народів у формі проведення референдумів, але Криму це не стосується. Нам добре відома історія приналежності Криму». Насправді, китайська сторона взагалі не говорила: «Криму це не стосується, нам добре відома історія приналежності Криму», – йдеться у витязі з ноти.

Це спростовує матеріали, наприклад, російського інформаційного агентства «ТАСС» де раніше зазначали, що Китай проти референдумів, але не у випадку з Кримом.

Ще один приклад із опублікованого речником МЗС документа стосується цитати, наведеної російськими ЗМІ, про те, що нібито «китайська сторона не виключає участі Криму в проектах будівництва Економічного поясу Великого шовкового шляху». Такі цитати є, наприклад, на сайті eurasiancenter.ru з посиланням на «РИА-новости».

Насправді китайська сторона заявила, що вітає участь усіх регіонів Росії у проектах будівництва Економічного поясу Великого шовкового шляху, при цьому Крим не згадувався.

Парламентська асамблея НАТО закликає Росію зупинити пропаганду

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію з низкою закликів до своїх країн-членів, а також закликів до влади України та Росії. Серед пунктів резолюції є й ті, що стосуються інформаційного простору.

Зокрема, країн-членів НАТО закликають протистояти кампанії Російської Федерації, спрямованій на дезінформацію.

А саму Росію закликають: «зупинити пропаганду, яка розпалює агресію проти Заходу та шовіністські настрої серед російського населення». Текст резолюції доступний на офіційному порталі українського МЗС.

25.11.2014
Фейковий український «дипломат» у програмі «Вести недели» з Кисельовим

Тим часом українські блогери продовжують кепкувати з російських «новин», які вважають дезінформацією далі
24.11.2014
Сепаратисти і ЗМІ Росії вигадують історії про американців на Донбасі

Російські та сепаратистські веб-портали назвали нігерійських фахівців американськими «бойовими неграми», які, нібито, воюють на боці армії України далі
21.11.2014
Кремлівські ЗМІ вирішили «захистити» Діда Мороза в Україні

Російські «ЗМІ» поширили повідомлення, буцімто у Маріуполі бійці Національної гвардії України спалили дитсадок далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG