Доступність посилання

ТОП новини

Черговий «гуманітарний конвой» з Росії прибув до українського кордону


Колона МНС Росії з «гуманітарною допомогою» для Донбасу прибула до кордону з Україною. Про це повідомив заступник начальника Національного центру управління кризовими ситуаціями МНС Росії Олег Воронов, передає «ИТАР-ТАСС».

«Колона із понад 100 автомобілів розділилася на дві частини. Більше 40 автомобілів прибули на пункт пропуску «Донецьк» і більше 60 – на пункт пропуску «Матвєєв Курган» у Ростовській області, де почалося митне оформлення вантажів», – повідомив Воронов.

З середини серпня і до середини листопада Росія вже сім разів незаконно вводила на захоплені наразі проросійськими сепаратистами й російськими військами частини території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», – без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста й на порушення міжнародних норм. Україна і Червоний Хрест відмовляються приймати чи супроводжувати їх, бо Росія не подає детального переліку вантажів або повідомляє про вантажі, які не можуть бути визнані гуманітарними.

XS
SM
MD
LG