Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони: треба готувати резерви, бо можливі непередбачувані дії Росії чи сепаратистів


Степан Полторак (п) і Роберт Ніколсон (л) на прес-конференції в Києві, 8 грудня 2014 року
Степан Полторак (п) і Роберт Ніколсон (л) на прес-конференції в Києві, 8 грудня 2014 року

Міністр оборони генерал-полковник Степан Полторак висловив сьогодні переконання, що Україна має готувати військові резерви, щоб «бути підготовленими до непередбачуваних дій із боку Росії чи терористичних угруповань на сході України».

«Нам потрібно вчитися робити висновки з тих помилок, які були допущені раніше. Крім резерву людей, ми повинні готувати резерв техніки та озброєння. Особовий склад повинен іти виконувати бойові завдання та воювати підготовленим», – заявив він.

За словами міністра, розглядається варіант із черговою частковою мобілізацією, але рішення про це має ухвалювати президент як верховний головнокомандувач.

Крім того, сказав Степан Полторак на прес-конференції після зустрічі в Києві з міністром оборони Канади Робертом Ніколсоном, Україна завжди готова до «тиші» у бойових діях на сході України.

Канадський міністр, зі свого боку, заявляв на прес-конференції, що необхідно продовжувати міжнародний тиск на Росію, щоб вона почала виконувати міжнародне законодавство і поважати свободу і незалежність України.

XS
SM
MD
LG