Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики шість разів порушили «режим тиші» на Донбасі – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Станом на 13.00 до штабу АТО надійшла інформація про 6 фактів порушення нового «режиму тиші» з боку бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

«Обстріли позицій наших військ здійснювались з використанням мінометів, автоматичного гранатомету, зенітної установки та стрілецького озброєння. Українські воїни вогонь у відповідь не відкривають», – йдеться у повідомленні.

Водночас у штабі АТО зазначають, що заяви проросійських сепаратистів щодо того, що сили АТО впродовж першої половини дня обстріляли населені пункти поблизу міста Горлівка, не відповідають дійсності.

«Ці заяви покликані ввести в оману світову спільноту та відвернути увагу від злочинів, які здійснюються бойовиками на окупованих ними територіях», – наголошують у штабі АТО.

Водночас речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що наразі зафіксовано щонайменше два випадки порушення домовленостей з боку сепаратистів.

Сьогодні з 10:00 у зоні АТО оголошено «режим тиші». У РНБО наголошують, що українські військові дотримуються цього режиму, здійснюючи спостереження за іншою стороною конфлікту.

Сепаратисти на своїх сайтах інформують, що з 10:00 9 грудня всім частинам і підрозділам «силових структур ДНР забороняється відкриття вогню з усіх видів зброї». Водночас проросійські бойовики звинувачують українських військових в обстрілі Донецька.

Про досягнення домовленості про припинення вогню у своєму звіті повідомила спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

Нова зустріч контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України з участю представників України, Росії і ОБСЄ має відбутися цього тижня в Мінську.

XS
SM
MD
LG