Доступність посилання

ТОП новини

Лорак і Сердючку внесли в Росії у «чорний список»?


Вєрка Сердючка
Вєрка Сердючка

В інтернетних ЗМІ пишуть про те, що буцімто Івану Дорну, Андрію Данилку та Ані Лорак заборонено виступати на корпоративах у Росії. Чи це насправді так?

У соцмережах та інтернетних ЗМІ активно обговорюють тему заборони виступати на корпоративах у Росії таких українських зірок, як Вєрка Сердючка, Анастасія Приходько, Світлана Лобода, Іван Дорн та Ані Лорак.

Деякі із таких ЗМІ навіть заявили, що цих зірок внесли в такий собі «чорний список». Популярною стала цитата про цих українських зірок у матеріалі російського видання «Комсомольская правда»: їх керівники компаній вважають «артистами зі суперечливою ідеологією».

Чимала кількість ЗМІ, передрукувавши це, посилаються на «Комсомольську правду», в матеріалі якої цитують сайт громадської організації – Національної асоціації організаторів заходів (НАОЗ) у Росії, яка і є першоджерелом.

Щоправда, ні про яку заборону або ж чорний список у матеріалі на офіційному порталі цієї організації мова не йде.

«НАОЗ підготувала рейтинг зірок, які потрапили під табу. Список очолили Ані Лорак, Світлана Лобода, Андрій Данилко (Вєрка Сердючка), Іван Дорн та Анастасія Приходько, всі вони родом із України. Якщо в минулі роки попит на артистів, які походять із України, був високим, то цього року запити на них від великих компаній навіть не надходять», – кажуть в НАОЗ.

Ось як прокоментував цю інформацію для Радіо Свобода виконавчий директор НАОЗ Владислав Метревелі: «Нас попросило видання газети «Известия» представити дані про те, які українські артисти цього року запрошені на корпоративи в Росії. Ми провели опитування своїх членів асоціації і з’ясували, що, на жаль, ніхто з українських зірок не потрапив до списків запрошених. Тут справа не стільки може бути в політиці, скільки в економіці. Тому що зараз взагалі всі «піджимають» бюджети і запрошувати припустимо артиста з оплатою дороги може бути більш накладно, ніж узяти якогось московського виконавця. Деяких виконавців із успіхом замінюють двійники і пародисти, ось такі форми застосовують московські івент-агентства з подачі клієнтів, які, так би мовити, можливо, дещо зменшують бюджет у цьому році, ніякого чорного списку…».

Проте Владислав Метревелі не виключає, що, можливо, й існують компанії, які не хочуть когось запрошувати. «Ті, що дотримуються пієтету до політики своєї держави і влади, але в основному, справа у низці причин, а не тільки у політиці», – зауважив він.

Російський телеканал «НТВ» вже анонсував Ані Лорак як учасницю Новорічного концерту
Російський телеканал «НТВ» вже анонсував Ані Лорак як учасницю Новорічного концерту

При цьому Метревелі додав, що є видання, які передрукували матеріал, спотворивши його або оздобивши своїми формулюваннями. Наприклад фразу – «Сердючка, Дорн і навіть Лорак більше не заспівають під російською ялинкою» у матеріалі «Комсомольської правди» – він назвав «їхнім власним формулюванням».

«Більше того, ми вже зв’язалися з редактором сайту і попросили змінити деякі формулювання, не знаю, в якій частині вони щось змінять», – зазначив виконавчий директор НАОЗ.

Поряд із твердженнями про те, що українські зірки більше «не заспівають» під російською ялинкою, російський телеканал «НТВ» уже анонсував Ані Лорак як учасницю Новорічного концерту.

22.12.2014
«Бі-Бі-Сі» програє інформаційну війну пропаганді Кремля?

«Росія переграє нас фінансово в інформаційному двобої» – Пітер Горрокс, колишній директор Всесвітньої служби «Бі-Бі-Сі» далі
19.12.2014
Лавров отримав за брехню «4 Буратіно» від Washington Post

Керівник МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив конгресменів США у русофобії, та заявив, що 80% із них ніколи не виїздили за кордон далі
18.12.2014
Ксенія Собчак запитала у Путіна про «розп’ятого хлопчика»

Президент Росії проігнорував питання про дезінформацію на російських каналах далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG