Доступність посилання

ТОП новини

«Мінпаливенерго» Криму: Україна без попередження знеструмила півострів


Україна 24 грудня в односторонньому порядку, без попередження, повністю відімкнула півострів Крим від електропостачання, заявив «міністр палива й енергетики» Криму Сергій Єгоров, якого цитує «рупор» самопроголошеної влади Криму сайт Кримінформ.

«Україна в односторонньому порядку без попередження повністю відімкнула півострів Крим від електропостачання. Під час такого несподіваного відімкнення у нас були нормальні перетоки, тому були вимкнені мобільні газотурбінні електростанції (МГТЕС) і потрібен час, щоб їх зараз знову запустити. На це буде потрібно годину-півтора», – заявив він.

Єгоров пообіцяв «відновити електропостачання частково» після запуску МГТЕС.

За його словами, зараз ведуться переговори між Міністерством енергетики Росії і Міністерством енергетики України про те, щоб відновити перетоки з України в Крим. «Людям рекомендую зараз почекати, думаю, що ми відновимо найближчим часом ситуацію, візьмемо її під контроль, якщо не вдасться домовитися, будемо вводити графіки віялових відімкнень», – сказав Єгоров.

В «Укренерго» ситуацію поки що не коментували.

У середу, 24 грудня, Крим знову залишився без електропостачання. Через світлофори, які не працюють, на дорогах утворилися затори, були помічені аварії.

23 грудня самопроголошений «прем’єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов заявив, що Росія і Україна напередодні підписали контракт про постачання електроенергії на Кримський півострів, і що відімкнень електрики більше не передбачається.

XS
SM
MD
LG