Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада викликає керівництво «Інтера» для пояснень


Ольга Герасим’юк
Ольга Герасим’юк

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення викличе на найближче засідання керівництво телеканалу «Інтер» для розгляду програмної концепції каналу. Про це повідомила член Нацради Ольга Герасим’юк на своїй сторінці у Facebook.

«На перше ж в новому році засідання Нацради ми викликаємо Анну Безлюдну («Інтер»). Заслухати її концепцію новорічних шоу. Також запрошуємо взяти участь у цій розмові СБУ, сподіваємося на участь РНБО (до речі, на відміну від закону про телебачення, що в нашому розпорядженні, РНБО має закон про санкції, що може бути ним застосований в цьому випадку), запросимо голову комітету свободи слова ВР, депутатів (час голосувати розширення повноважень Нацради, також закон, що регулює участь антиукраїнських персонажів у медіапросторі Украіни). Обов’язково закличемо громадських активістів, пресу, представників європейських організацій», – зазначила Герасим'юк.

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс. Міністр культури В’ячеслав Кириленко пропонуватиме уряду ухвалити рішення про припинення сигналу телеканалам, які популяризують «путінських арт-пропагандистів».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата» та ініціюватиме відповідний законопроект.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висунув вимогу Нацраді з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер», який, за його словами, «став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни».

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Речник президента України Святослав Цеголко зазначив, що керівники українських телевізійних каналів, які санкціонували виступ в ефірі у новорічну ніч деяких російських виконавців, мають відповісти за свої дії.

Програма новин «Подробности» на «Інтері» вважає, що телеканал, транслювавши 1 січня концерт з антиукраїнськими виконавцями, підклав телеглядачам неприємний сюрприз, назвавши цей концерт «російським шабашем» та «антиукраїнською оргією».

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

XS
SM
MD
LG