Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч міністрів у «нормандському форматі» в Берліні відбудеться 12 січня – Клімкін


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомляє про зустріч у «нормандському форматі» в Берліні 12 січня. Про це він повідомив у своєму«Твіттері».

Раніше Клімкін провів телефонну розмову з колегами з Росії, Німеччини та Франції. За його словами, єдиний прогрес – домовленість про зустріч у Берліні.

Україна, Росія, Німеччина та Франція обговорюють ймовірність проведення в Астані зустрічі у «нормандському форматі».

Учора міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров та міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр по телефону обговорили ситуацію на Донбасі.

5 січня Франція і Німеччина поставили під сумнів, що чотиристороння зустріч щодо врегулювання конфлікту в України відбудеться наступного тижня в столиці Казахстану. Ці заяви прозвучали в той час, коли представники України, Росії, Франції та Німеччини зустрілися в Берліні, щоб обговорити зусилля щодо припинення конфлікту на Донбасі.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч керівників України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Після цього у адміністрації президента Казахстану підтвердили готовність провести зустріч у «нормандському форматі».

XS
SM
MD
LG