Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк ініціює звільнення урядовця Ісаєнка через отримання статусу учасника АТО


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

В уряді ініціюють звільнення заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка через отримання статусу учасника антитерористичної операції. Відповідне подання зробив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Неприпустимо, щоб державні посадовці, побувши кілька годин в зоні АТО, бігли та отримували статус учасника бойових дій. Той, хто виконував свої функції в зоні АТО як держслужбовець, або працював за дорученням уряду, не може стати учасником АТО», – наголосив Яценюк, зауваживши, що отримати статус учасника бойових дій можуть лише ті, хто безпосередньо із зброєю в руках захищали цілісність України.

Прем’єр також звернувся до міністрів соціальної політики та юстиції внести відповідні зміни до законодавства.

Крім того, Яценюк звернувся до керівництва МВС, щоб «міністерство розслідувало факт незаконного отримання статусу учасника бойових дій».

Вчора група народних депутатівзмусили заступника міністра Дмитра Ісаєнка відмовитися від статусу. Ісаєнко визнав, що ніде не воював.

Станом на кінець грудня статус учасника бойових дій отримали понад 6 тисяч людей. Складніше за все – неоформленим добровольцям, їх проблему обіцяють вирішити на законодавчому рівні.

XS
SM
MD
LG