Доступність посилання

ТОП новини

Вуглегірськ під контролем бойовиків – Семенченко


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 29 січня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 29 січня 2015 року

Місто Вуглегірськ поблизу Дебальцева на Донеччині перебуває під контролем бойовиків, українські військові утримують окремі опорні пункти, повідомив народний депутат від «Самопомочі», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко.

«Атака сталася вчора, після артобстрілу був нанесений удар танками по позиціях сил АТО. Протягом декількох тижнів до цього загони терористів просочилися в місто під виглядом мирних жителів і вдарили з тилу. У Вуглегірську перебуває бронетехніка противника, обладнані снайперські гнізда в житлових будинках, місто активно зміцнюється», – написав Семенченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, ситуація в Дебальцеві складна, «але сил і засобів для відповіді противнику достатньо».

Водночас народний депутат від «Народного фронту» і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, посилаючись на свою розмову з керівником Донецької міліції В’ячеславом Аброськіним і представниками спецбатальйону міліції «Світязь», заявляє, що Вуглегірськ і Дебальцеве перебувають під контролем українських сил.

«Вуглегірськ та Дебальцеве – наші! Вчора у другій половині дня терористичні угруповання наступали на Вуглегірськ і навіть зайшли на одну з околиць цього містечка. Але ввечері в результаті точних артилерійських ударів і сміливих маневрів наших танкістів, ворог був зупинений», – написав Геращенко.

«Бої тривають на околиці Вуглегірська в бік Єнакієва. Там геройськи тримає оборону 13-ий територіальний батальйон ЗСУ. А в самому Дебальцеві центр міста тримають під контролем батальйон міліції спецпризначення «Світязь», – написав Геращенко.

У РНБО ситуацію наразі не коментували.

У МВС у Донецькій області раніше заявляли, що Дебальцеве перебуває під контролем української влади, а в розташованому поруч із ним на південний захід Вуглегірську тривають вуличні бої.

Дебальцеве є однією з кількох гарячих точок, де в січні активізувалося збройне протистояння між сепаратистами та урядовими військами.

XS
SM
MD
LG