Доступність посилання

ТОП новини

У Росії українському режисерові Сенцову пред’явили нове обвинувачення


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Українському режисерові Олегу Сенцову, який перебуває в московському СІЗО за звинуваченням у тероризмі, пред’явили нове обвинувачення, повідомляє сайт громадської організації «Відкрита Росія».

Обвинувачення пред’явлено за частиною 3 статті 222 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв).

Відповідну постанову йому вручили співробітники СІЗО, де він утримується з кінця травня минулого року.

Адвокати Сенцова заявляють, що минулого тижня їм не вдалося зв’язатися зі слідчим і дізнатися подробиці нового обвинувачення.

Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня минулого року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, по цій справі арештовані ще три людини.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському режисерові до 11 квітня 2015 року.

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язнем. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Майдану.

XS
SM
MD
LG