Доступність посилання

ТОП новини

У Вінницькій ОДА спростували інформацію про захоплення храмів


У ЗМІ Росії повідомляють про захоплення православних храмів у Рівненській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській та інших областях України

Патріарх Російської православної церкви Кирило заявив про захоплення щонайменше 18 храмів у різних областях України. Інформація про захоплення церков на Вінниччині не відповідає дійсності, зазначив 6 лютого під час брифінгу начальник управління у справах національностей та релігії Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький, повідомляє прес-служба ОДА.

Другого лютого в Москві під головуванням патріарха РПЦ Кирила відбулась архієрейська нарада Російської православної церкви, на якій предстоятель церкви у доповіді «О бедственной ситуации на Украине», поряд з іншими питаннями, охарактеризував суспільно-політичну та релігійну ситуацію в Україні.

Глава Московського патріархату відзначив «мужність і стійкість архіпастирів і пастирів, що несуть своє служіння на територіях бойових дій, тих, хто залишився разом зі своєю паствою і, незважаючи на ризик для власного життя, несе разом із нею всі тяготи і злигодні війни».

Також російський патріарх зазначив, що в умовах складної політичної ситуації в Україні відбувається силове захоплення храмів Української православної церкви (Московського патріархату). За його словами, протягом 2014 року «раскольники» в Україні захопили щонайменше 18 храмів у різних областях. Інформацію про це розмістили на сайті Московської патріархії РПЦ.

Таку заяву цитують і російські ЗМІ, зокрема «РИА-Новости» та новинне агентство Росії «ТАСС».

«За минулий рік розкольники силовим шляхом незаконно захопили не менше ніж 18 храмів у Рівненській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській та інших областях. Слід зазначити, що невдалих спроб захоплення храмів було набагато більше, що свідчить не тільки про наполегливість розкольників, а й про мужність і твердість у вірі православних віруючих України», – повідомляють російські ЗМІ.

Інформацію про те, що на Вінниччині відсутні масові захоплення храмів Української православної церкви (МП) у п’ятницю озвучив начальник управління у справах національностей та релігії тамтешньої облдержадміністрації Ігор Салецький.

Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА офіційно повідомляє, що озвучена патріархом Кирилом інформація про захоплення храмів Української православної церкви у Вінницькій області не відповідає дійсності, повідомляють на офіційному порталі Вінницької ОДА.

Спільно з обласною Радою Церков та релігійних організацій вживаються всі необхідні заходи задля збереження миру та порозуміння в релігійному середовищі області, звазначають в облдержадміністрації.

04.02.2015
ЗМІ Росії з’ясували: Аваков готує атаку на «ДНР» і «ЛНР» із участю слонів

Російські ЗМІ стверджують, що музикантів змушують воювати у складі полку «Азов» далі
04.02.2015
Російські студенти відповіли, як пропагандисти Кремля

Хто відповідав у відеозверненні українським студентам? далі
02.02.2015
Брехня ЗМІ Росії: полонений силовик намагався цеглою стерти «бандерівську» наколку

Виявилось, що телеканал «Звезда» спотворив інформацію про шахтаря, який перебував у полоні ще у травні 2014 року далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG