Доступність посилання

ТОП новини

Байден: Путін має забратися геть із України або зазнати дальшої ізоляції


Джо Байден (п), Анґела Меркель (с) і Петро Порошенко (л) на Мюнхенській конференції з питань безпеки, 7 лютого 2015 року
Джо Байден (п), Анґела Меркель (с) і Петро Порошенко (л) на Мюнхенській конференції з питань безпеки, 7 лютого 2015 року

Президент Росії Володимир Путін має вибір: або «забратися геть із України», або зазнати подальшої міжнародної ізоляції і економічних проблем у своїй країні, – заявив у суботу віце-президент США Джо Байден, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

За його словами, якщо Росія не змінить курсу на втручання в Україні, міжнародна спільнота продовжить змушувати Москву платити ціну за порушення міжнародних норм.

Байден нагадав, що Росія своїм втручанням на сході України порушує її суверенітет. За його словами, ватажки проросійських сепаратистів у регіоні і основні сили «добре навчених бійців» «прямо підпорядковані Путіну».

Віце-президент США наголосив, що жодна країна не повинна мати сфер впливу, і кожна незалежна країна має суверенне право самій обирати, в які союзи входити, натякаючи на прагнення Росії не допустити вступу України до НАТО.

Він також заявив, що США продовжать надавати Україні допомогу у плані безпеки, бо вважають, що український народ має право захищати себе.

Сполучені Штати Америки є одним із головних союзників України в її протистоянні агресії Росії. Зокрема, США нині розглядають можливість надати Україні зброю летальної дії для дієвого захисту від противника з сучасним озброєнням, яке разом із бійцями надає сепаратистам у частині сходу України Росія, в той час як у Європейському союзі більшість країн наразі проти надання Україні летальної зброї.

XS
SM
MD
LG