Доступність посилання

ТОП новини

У Москві вбили Бориса Нємцова


Борис Нємцов
Борис Нємцов

У Москві застрелили опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомив голова регіонального відділення партії «РПР-ПАРНАС» Ілля Яшин.

«Нємцова застрелили. Він мертвий», – написав Яшин на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляють ЗМІ, Бориса Нємцова застрелили у самому центрі Москви ввечері 27 лютого. За словами очевидців, у нього вистрелили щонайменше чотири рази. Нємцов помер на місці.

«Я стою на мосту і дивлюся на тіло Бориса. Він точно убитий», – сказав товариш Нємцова, російський адвокат Вадим Прохоров, в інтерв’ю «Комерсанту».

Прес-центр МВС у Москві також підтвердив журналістам факт вбивства чоловіка з документами на ім’я Бориса Юхимовича Нємцова.

Під час вбивства Борис Нємцов йшов з дівчиною. За повідомленням представника МВС Росії, вона приїхала з України.

Як повідомляють російські ЗМІ, у Москві оголошено план «Перехоплення». На місці злочину працює слідчо-оперативна група.

На сторінці Бориса Нємцова у Facebook з’являються некрологи.

В інтерв’ю російському виданню «Собеседник», опублікованому 10 лютого 2015 року, Нємцов заявив, що його мати боїться, що президент Володимир Путін може його вбити.

«Вона реально боїться, що він мене може вбити найближчим часом через мої виступи, як у реальному житті, так і в соціальних мережах», – зазначив Нємцов.

На питання журналіста, чи він боїться цього, Нємцов сказав: «Трохи. Не так сильно, як мама, але все ж... Але все ж я не так сильно його боюсь. Якби я боявся дуже сильно, то навряд чи очолював би опозиційну партію, навряд чи б займався тим, чим займаюся», – сказав Нємцов.

На сторінці про Нємцова у російській «Вікіпедії» з’явилася дата смерті – 27 лютого 2015 року.

Російському опозиціонеру Нємцову було 55 років. З 1991-го до 1997-го року був губернатором Нижегородської області. Потім Нємцов перейшов на роботу в російський уряд у якості міністра палива та енергетики і першого заступника голови уряду.

На регіональних виборах 8 вересня 2013 обраний депутатом Ярославської обласної думи на чолі списку партії «РПР-Парнас».

Борис Нємцов є кандидатом фізико-математичних наук. Відомий виданням низки доповідей про корупцію і критику президента Росії Володимира Путіна. Нємцов був одним з організаторів і учасників «Маршів незгодних» у 2007 році і мітингів «За чесні вибори» з 2011 до 2013 року.

На цю ж тему:

28.02.2015
Вбивсто Бориса Нємцова. Перші реакції

Українські та російські політики, журналісти, громадські діячі шоковані вбивством і звинувачують «сталінсько-путінський режим» далі
XS
SM
MD
LG