Доступність посилання

ТОП новини

Гончаренка не мають права притягувати до відповідальності, він має імунітет ПАРЄ – Фейгін


Олексій Гончаренко на одному з російських політичних ток-шоу
Олексій Гончаренко на одному з російських політичних ток-шоу

Російський адвокат Марк Фейгін заявляє, що народного депутата України Олексія Гончаренка, затриманого у Москві, не мають права притягувати навіть до адміністративної відповідальності, бо він має дипломатичний імунітет як член делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це Фейгін заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Депутат Верховної Ради Гончаренко має імунітет як делегат ПАРЄ. Мені не зрозуміло, на яких підставах його затримали. Цей статус дає йому імунітет, неприпустимо притягувати його навіть до адміністративної відповідальності. Взяли, розібралися і відпустили. МЗС має негайно втрутитись. Якщо він вам не подобається, візьміть його і відправте (в Україну – ред.). Але затримувати його не мають права», – наголосив Фейгін, який має намір захищати українського парламентаря.

Російський адвокат розповів, що про затримання Гончаренка йому повідомив народний депутат України Георгій Логвинський. За словами Фейгіна, наразі він прямує до Гончаренка, якого утримують у поліцейському відділенні у Китай-городі. Також, за даними адвоката, до Гончаренка намагається потрапити консул України у Москві Геннадій Брескаленко.

За словами Марка Фейгіна, за попередніми даними, Олексія Гончаренка затримали за адміністративне правопорушення за статтею про непокору міліції. Однак є інформація про те, нібито Гончаренку інкримінують причетність до пожежі у Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року, додав Фейгін.

«Ніякої такої справи (про події 2 травня в Одесі – ред.), яка б підпадала під юрисдикцію, у Росії немає. З якого дива тут писати на когось заяву. Треба в Києві писати», – наголосив адвокат.

МЗС України повідомлення про затримання Гончаренка поки не коментувало.

Олексія Гончаренка затримали у неділю під час ходи памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили 27 лютого.

Марк Фейгін також є адвокатом української льотчиці, народного депутата і члена парламентської делегації України в ПАРЄ Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG